Nuffnang

Sunday, November 9, 2008

Petua nak Kecilkan Liang Roma

Ok...

Liang roma terbuka memang kurang cantik...

So ada 2 tips yg slalu sgt i dengar tentang mengecilakn liang roma...

dan memang berkesan..

especially utk mereka yg pakai make-up...

make-up tahan lebih lama...



1.Amalkan pakai TONER selepas mencuci muka...

Toner berfungsi menyegar dan mengetatkan liang roma supaya liang roma lebih kecik.


2. secara semulajadinya,petua kedua nie sgt famous..iaitu dengan menggunakan air sejuk(ais) atau menggunakan ais .Selepas mencuci muka dan sebelum pakai make-up,amalkan lumur ais di muka...dengar kata berkesan betul..

so,masa nak cuci muka keluarkan kotoran kita gunakan air suam,then after dah cuci semua ,lumurkan ais atau air sejuk kat muka tue then apply TONER...

confirm kecik punye liang roma korang tue..dan kotoran pun susah nak masuk.

Cubalah!!



Ada jugak byk produk2 kecantikan yang membantu mengecilkan liang roma..

cthnye seperti CLinique pore minimizer..

7 comments:

sister_gem said...

bagusnyer info ni
saya mg suke!
tambh2 lg ye info kcntikan.
thanks!

yunie said...

eh betuL ke ni.. kaLo mcm tu, sy pun nak cuba La..

yunie said...
This comment has been removed by the author.
oktant said...

Petua yg patut dicuba nie. Terima kasih banyak. ;)

saljuezora said...

sebelum nie saya xpernah gunakan toner lps mncuci muka tp baru2 nie sy ade try pakai tapi br 2 hari sy perasan liang roma muka jd besar sedangkan sebelum nie muke saya licin jer xde masalah even jerawat sekali pun..

Nor Asma bt Sulaiman said...

saya xpenah skip apply toner after cuci muka...tapi liang roma tetap x mengecil dan saiznya xpenah berubah dari dulu...
cam mane g sy nk buat?

Calvin Brock said...

I always make sure that I lightly exfoliate my face every day and my body every second or third day. There are loads of brilliant products out there that can transform the texture of your skin and I'm about to list my top 5 favourites. pore minimizers